Menu
Το καλάθι σας

Βότανα

 ΚΡΑΤΑΙΓΟΣ ΦΥΛΛΑ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 100gr  ΚΡΑΤΑΙΓΟΣ ΦΥΛΛΑ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 100gr
-15 %
O Κράταιγος (Crataegus Oxyacantha - hawthorn) ανήκει σε μία μεγάλη οικογένεια (Rosaceae family) θάμνων και δέντρων που ευδοκιμούν στην Ευρώπη, την Ασία και τη Βόρεια Αμερική. Χρήσιμα τμήματα του φυτού είναι τα φύλλα, τα άνθη και οι καρποί του.Στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία τα αποξηραμένα φύλλα και άνθη..
2.98€ 3.50€
ΑΓΚΙΝΑΡΑ ΦΥΛΛΑ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 55gr ΑΓΚΙΝΑΡΑ ΦΥΛΛΑ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 55gr
-15 %
Το τσάι αγκινάρας είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα, καθώς και αντιοξειδωτικά, τα οποία είναι χρήσιμα για την διατήρηση της καλής υγείας. Πίνοντας τσάι αγκινάρας μπορείτε να βελτιώσετε την ανάπτυξη των ιστών και να πάρετε σημαντικά οφέλη.Το πιο κοινό όφελος για την υγεία που συνδέονται με το τσάι ..
2.98€ 3.50€
ΑΓΡΙΑΔΑ ΡΙΖΑ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 60gr ΑΓΡΙΑΔΑ ΡΙΖΑ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 60gr
-15 %
H Αγριάδα (Agropyron repens ή Elymus repens - couch grass) είναι είναι ένα ποώδες, πολυετές φυτό χαμηλής ανάπτυξης το οποίο ανήκει στην οικογένεια Graminaecae και φυτρώνει κυρίως στο βόρειο ημισφαίριο. Τα φύλλα του είναι κίτρινα και στενόμακρα, σαν λεπίδες, και έχει ελαφρώς γλυκιά γεύση.Τα κύρια συσ..
2.55€ 3.00€
ΑΓΡΙΜΟΝΙΟ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 50gr ΑΓΡΙΜΟΝΙΟ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 50gr
-15 %
Το Αγριμόνιο (Agrimonia Eupatoria) είναι ένα φυτό με μικρά κίτρινα άνθη, το οποίο είναι πολύ διαδεδομένο σε ολόκληρο το Νότιο Ημισφαίριο. Το Αγριμόνιο χρησιμοποιείται από τους βοτανοθεραπευτές σήμερα κυρίως ως τονωτικό του πεπτικού συστήματος και θεωρείται ένα φυτό που επουλώνει πληγές και αρρώστιες..
1.70€ 2.00€
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΦΥΛΛΑ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 80gr ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΦΥΛΛΑ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 80gr
-15 %
H λατινική ονομασία του βοτάνου είναι Cassia angustifolia (Κασσία η στενόφυλλη) ή Cassia senna (Κασσία η σέννα). Ανήκει στην οικογένεια των Χερδωπών. Το συναντούμε με τα ονόματα Σέννα, Κασσία, Συναμική, φύλλα Αλεξανδρείας ή φύλλα Αιγύπτου. Το βότανο δρα ως καθαρτικό, αντιπυρετικό και ευκοίλιο. Οι λο..
1.28€ 1.50€
ΑΛΘΑΙΑ ΡΙΖΑ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 50gr ΑΛΘΑΙΑ ΡΙΖΑ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 50gr
-15 %
H Αλθαία ή δενδρομολόχα ή νερομολόχα (Althaea Officinalis) είναι κοινό φυτό στην Ευρώπη και τη Δυτική Ασία. H Αλθαία χρησιμοποιείται σήμερα από τους βοτανοθεραπευτές στην αντιμετώπιση προβλημάτων του γαστρεντερικού συστήματος. Η μεγάλη περιεκτικότητα της σε φυτική κόλλα (στις ρίζες μέχρι 35% και στα..
2.55€ 3.00€
ΑΜΑΡΑΝΤΟΣ-ΕΛΙΧΡΥΣΟΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 30gr ΑΜΑΡΑΝΤΟΣ-ΕΛΙΧΡΥΣΟΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 30gr
-15 %
Ο Αμάραντος (Teucrium polium) ή ελίχρυσος ή αγαποβότανο ή αγαπόχορτο ή χορτάρι της Παναγιάς είναι ένα αυτοφυές, ποώδες φυτό που απαντάται σε βραχώδεις και ξηρές περιοχές της Μεσογείου. Είναι ένα βότανο στυπτικό, καθαρτικό, υποτασικό και επουλωτικό. Με τη μορφή αφεψήματος, λειτουργεί ως υπογλυκαιμικό..
2.55€ 3.00€
ΑΡΜΠΑΡΟΡΙΖΑ 20gr BIO ΑΡΩΜΑ ΦΥΣΗΣ
-12 % Εξαντλήθηκε
Το όνομα της αρμπαρόριζας προέρχεται από το erba + roza που σημαίνει στα Ιταλικά χόρτο ρόδινου χρώματος. Είναι ένα αρωματικό φυτό το οποίο χρησιμοποιείται στη μαγειρική και το συναντάμε συχνά σε κήπους και γλάστρες για καλλωπιστική χρήση.Χρήση: Τα φύλλα και τα άνθη της αρμπαρόριζας χρησιμοποιούνται ..
1.94€ 2.20€
ΑΡΜΠΑΡΟΡΙΖΑ 40gr ΚΡΑΦΤ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΑΡΜΠΑΡΟΡΙΖΑ 40gr ΚΡΑΦΤ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ
-15 %
Το όνομα της αρμπαρόριζας προέρχεται από τις λέξεις erba + roza, που στα ιταλικά σημαίνει χόρτο με ρόδινο χρώμα.Η αρμπαρόριζα τονώνει το νευρικό σύστημα, είναι επουλωτική, διουρητική και αντιδιαβητική.Ενδείκνυται σε όσους υποφέρουν από κατάθλιψη και υπερένταση.Σε ορισμένες περιοχές χρησιμοποιείται ω..
3.40€ 4.00€
ΑΣΤΡΑΓΑΛΟΣ ΡΙΖΑ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 70gr ΑΣΤΡΑΓΑΛΟΣ ΡΙΖΑ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 70gr
-15 %
Ο Αστράγαλος (Astragalus Membranaceus) ανήκει σε μία πολύ μεγάλη οικογένεια θάμνων και βοτάνων που απαριθμεί πάνω από 2.000 διαφορετικά είδη. Γνωστός στη Κίνα ως huang qi (κίτρινη ενέργεια), ο Αστράγαλος έχει πολύχρονη ιστορία στη βοτανολογία. Ιστορικά, το βότανο αστράγαλος έχει χρησιμοποιηθεί στην ..
4.25€ 5.00€
Η Αγριαψιθιά γνωστή και ως Αχιλλέα η χιλιόφυλλος με επίσημη ονομασία Achillea millefolium, είναι φυτό ποώδες, πολυετές, ανθοφόρο με φύλλα σύνθετα και ακιδωτά.Η Αχιλλέα η χιλιόφυλλος, είναι ένα βότανο γνωστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες από την αρχαιότητα, καθώς ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένη και τ..
1.70€
ΑΨΙΘΙΑ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 50gr ΑΨΙΘΙΑ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 50gr
-15 %
Η  Αψιθιά ή αλλιώς Αρτεμισία (Artemisia vulgaris - mugwort) είναι ένα πολυετές φυτό που το βρίσκουμε σε ολόκληρη την Ευρώπη, την Ασία την Βόρεια Αφρική και τη Βόρεια Αμερική. Στην Ελλάδα συναντάμε επτά διαφορετικά είδη Αψιθιάς, κυρίως στα ορεινά δάση της Μακεδονίας, της Ηπείρου και της Θεσσαλίας, αλ..
2.13€ 2.50€
ΒΑΛΕΡΙΑΝΑ ΚΟΜΜΕΝΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 50gr ΒΑΛΕΡΙΑΝΑ ΚΟΜΜΕΝΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 50gr
-15 %
Η Βαλεριάνα (Valeriana Officinalis) είναι ένα από τα πιο γνωστά βοτανα στην υφήλιο αφού χρησιμοποιείται για πάνω από 2.000 χρόνια. Χρήσιμο μέρος του φυτού είναι η ρίζα του.Στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία η Βαλεριάνα χρησιμοποιείται ως φυσικό ηρεμιστικό και χαλαρωτικό του νευρικού συστήματος. Σημαντική ε..
2.55€ 3.00€
ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΤΡΙΜΜΕΝΟΣ 60gr BIO ΑΡΩΜΑ ΦΥΣΗΣ
-12 %
Ο βασιλικός είναι αρωματικό και ποώδες φυτό γνωστό ως μαγειρικό βότανο το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως στην Ιταλική και Ελληνική κουζίνα. Αναλόγως με το είδος και την ποικιλία, τα φύλλα του έχουν έντονη, πικάντικη και συχνά γλυκιά μυρωδιά ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις θυμίζουν τον γλυκάνισο.Χρήση: Χρ..
2.64€ 3.00€
ΒΗΧΙΟ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 60gr ΒΗΧΙΟ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 60gr
-15 %
Το Βήχιο (Tussilago farfara - coltsfoot) ή αλλιώς Χαμολεύκη, είναι ένα ποώδες, πολυετές φυτό με κίτρινα άνθη που μοιάζουν με μικρές μαργαρίτες. Φύεται σε υγρά εδάφη, κυρίως στην Ευρώπη και τη βόρεια Ασία. Στη χώρα μας συναντάται ευρέως την άνοιξη σε μεγάλο υψόμετρο. Τα άνθη του έχουν ευχάριστη οσμή ..
3.40€ 4.00€
ΓΑΙΔΟΥΡΑΓΚΑΘΟ ΣΠΟΡΟΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 100gr ΓΑΙΔΟΥΡΑΓΚΑΘΟ ΣΠΟΡΟΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 100gr
-15 %
Το Γαιδουράγκαθο (Carduus marianus - milk thistle) το συναντούμε και με τα ονόματα Κουφάγκαθο, Αγκάβατο ή Σίλυβο. Οι σπόροι περιέχουν φλαβονικά γλυκοσίδια, αιθέριο έλαιο, άλατα Μηλικού οξέος, νιτρικό κάλιο, πικρό στοιχείο και γλίσχρασμα. Η δράση τους βοηθά στην καλή λειτουργία της χολής, αυξάνοντας ..
5.10€ 6.00€
ΓΑΙΔΟΥΡΑΓΚΑΘΟ ΦΥΛΛΑ 60gr ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΓΑΙΔΟΥΡΑΓΚΑΘΟ ΦΥΛΛΑ 60gr ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ
-15 %
Το Γαιδουράγκαθο (Carduus marianus - milk thistle) το συναντούμε και με τα ονόματα Κουφάγκαθο, Αγκάβατο ή Σίλυβο.Στη σύγχρονη βοτανοθεραπευτική, το γαϊδουράγκαθο είναι το κύριο γιατρικό που χρησιμοποιείται στη προστασία του συκωτιού από λοιμώξεις, κατανάλωση αλκοόλ ή χημειοθεραπείες. Μπορεί να βοηθή..
2.55€ 3.00€
ΓΑΛΛΙΟ 35gr ΚΡΑΦΤ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΓΑΛΛΙΟ 35gr ΚΡΑΦΤ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ
-15 %
To Γάλλιο (Galium Aparine - Cleavers) είναι περισσότερο γνωστό στη χώρα μας ως Κολλιτσιδα ή Καβαλλαριά. Πρόκειται για ένα φυτό που προτιμά τα υγρά μέρη και για το λόγο αυτό το βρίσκουμε κοντά στις κοίτες των ποταμών και σε βοσκότοπους.Στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία το Γάλλιον χρησιμοποιείται από τους θ..
1.70€ 2.00€
ΓΙΑΣΕΜΙ ΑΝΘΟΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 25gr ΓΙΑΣΕΜΙ ΑΝΘΟΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 25gr
-15 %
Το γιασεμί ή ίασμος ( Jasminum) είναι γένος αγγειόσπερμων, δικότυλων φυτών το οποίο ανήκει στην οικογένεια των Ελαιοειδών (Oleaceae). Υπάρχουν 300 περίπου είδη που απαντώνται στις εύκρατες και θερμές χώρες της γης . Είναι αναρριχώμενος θάμνος, συνήθως αειθαλής αλλά και φυλλοβόλος.Το γιασεμί κατευνάζ..
2.55€ 3.00€
ΓΚΙΝΓΚΟ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 70gr ΓΚΙΝΓΚΟ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 70gr
-15 %
To Γκίνγκο Μπιλόμπα (Ginkgo Billoba) προέρχεται από τη Κίνα, αλλά είναι κωνοφόρο που καλλιεργείται εντατικά σε περιοχές σε ολόκληρο το πλανήτη. Πρόκειται για το βότανο με την μεγαλύτερη συνταγογράφηση παγκοσμίως. Το Γκίνγκο Μπιλόμπα είναι το αρχαιότερο είδος δένδρου που έχει εντοπισθεί στον πλανήτη...
2.98€ 3.50€
ΓΛΥΚΑΝΙΣΟΣ ΑΛΕΣΜΕΝΟΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 60gr ΓΛΥΚΑΝΙΣΟΣ ΑΛΕΣΜΕΝΟΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 60gr
-15 %
Ο Γλυκάνισος είναι ένα από τα παλαιότερα και πιο γνωστά μπαχαρικά που χρησιμοποιείται όχι μόνο στη μαγειρική αλλά και στην βοτανοθεραπεία. Πρόκειται για ένα μέλος της οικογένειας Apiaceae, η οποία περιλαμβάνει καρότο, μαϊντανό, άνηθο, μάραθο, κόλιανδρο και κύμινο.Τον γλυκάνισo τον χρησιμοποιούμε στη..
1.70€ 2.00€
ΓΛΥΚΑΝΙΣΟΣ ΣΠΟΡΟΙ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 90gr ΓΛΥΚΑΝΙΣΟΣ ΣΠΟΡΟΙ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 90gr
-15 %
Ο Γλυκάνισος είναι ένα από τα παλαιότερα και πιο γνωστά μπαχαρικά που χρησιμοποιείται όχι μόνο στη μαγειρική αλλά και στην βοτανοθεραπεία. Πρόκειται για ένα μέλος της οικογένειας Apiaceae, η οποία περιλαμβάνει καρότο, μαϊντανό, άνηθο, μάραθο, κόλιανδρο και κύμινο.Τον γλυκάνισo τον χρησιμοποιούμε στη..
2.13€ 2.50€
ΓΛΥΚΟΡΙΖΑ ΚΟΜΜΕΝΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 70gr ΓΛΥΚΟΡΙΖΑ ΚΟΜΜΕΝΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 70gr
-15 %
Η Γλυκόριζα (Glycyrhiza glabra - liquorice) είναι ένα πολυετές φυτό της ελληνικής χλωρίδας. Η ονομασία οφείλεται στη γλυκιά γεύση των ριζών. Φτάνει σε ύψος το 1 μέτρο, είναι λείο και ισχυρό, με βάση απόξυλωμένη.Στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία, η γλυκόριζα συνιστά πολύτιμο φάρμακο. Η γλυκοριζίνη που περι..
3.40€ 4.00€
ΔΙΚΤΑΜΟ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 40gr ΔΙΚΤΑΜΟ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 40gr
-15 %
Το αυθεντικό Δικταμο (Origanum dictamnus) ή έρωντας, αδίχταμος, ατίταμος, δίκταμνο, δίταμo, λιβανόχορτο, μαλλιαρόχορτο, σταθόρι, σταμνόχορτο, στοματόχορτο, στομαχόχορτο κ.α είναι ένα φυτό που ευδοκιμεί μόνο στη Κρήτη και το συναντούμε σε ορεινές και λοφώδεις ασβεστολιθικές εκτάσεις, σε φαράγγια, σε ..
2.55€ 3.00€
Εμφάνιση 1 έως 24 από 97 (5 Σελ.)