Menu
Το καλάθι σας
Τα βότανα είναι και πρέπει να αντιμετωπίζονται ως φάρμακα. Σας προτείνουμε να συμβουλεύεστε πάντοτε το γιατρό σας πριν από τη λήψη τους.

Βοτανοθεραπεία

 ΚΡΑΤΑΙΓΟΣ ΦΥΛΛΑ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 100gr  ΚΡΑΤΑΙΓΟΣ ΦΥΛΛΑ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 100gr
-15 %
O Κράταιγος (Crataegus Oxyacantha - hawthorn) ανήκει σε μία μεγάλη οικογένεια (Rosaceae family) θάμνων και δέντρων που ευδοκιμούν στην Ευρώπη, την Ασία και τη Βόρεια Αμερική. Χρήσιμα τμήματα του φυτού είναι τα φύλλα, τα άνθη και οι καρποί του.Στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία τα αποξηραμένα φύλλα και άνθη..
2.98€ 3.50€
ΑΓΚΙΝΑΡΑ ΦΥΛΛΑ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 55gr ΑΓΚΙΝΑΡΑ ΦΥΛΛΑ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 55gr
-15 %
Το τσάι αγκινάρας είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα, καθώς και αντιοξειδωτικά, τα οποία είναι χρήσιμα για την διατήρηση της καλής υγείας. Πίνοντας τσάι αγκινάρας μπορείτε να βελτιώσετε την ανάπτυξη των ιστών και να πάρετε σημαντικά οφέλη.Το πιο κοινό όφελος για την υγεία που συνδέονται με το τσάι ..
2.98€ 3.50€
ΑΓΡΙΑΔΑ ΡΙΖΑ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 60gr ΑΓΡΙΑΔΑ ΡΙΖΑ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 60gr
-15 %
H Αγριάδα (Agropyron repens ή Elymus repens - couch grass) είναι είναι ένα ποώδες, πολυετές φυτό χαμηλής ανάπτυξης το οποίο ανήκει στην οικογένεια Graminaecae και φυτρώνει κυρίως στο βόρειο ημισφαίριο. Τα φύλλα του είναι κίτρινα και στενόμακρα, σαν λεπίδες, και έχει ελαφρώς γλυκιά γεύση.Τα κύρια συσ..
2.55€ 3.00€
ΑΓΡΙΜΟΝΙΟ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 50gr ΑΓΡΙΜΟΝΙΟ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 50gr
-15 %
Το Αγριμόνιο (Agrimonia Eupatoria) είναι ένα φυτό με μικρά κίτρινα άνθη, το οποίο είναι πολύ διαδεδομένο σε ολόκληρο το Νότιο Ημισφαίριο. Το Αγριμόνιο χρησιμοποιείται από τους βοτανοθεραπευτές σήμερα κυρίως ως τονωτικό του πεπτικού συστήματος και θεωρείται ένα φυτό που επουλώνει πληγές και αρρώστιες..
1.70€ 2.00€
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΦΥΛΛΑ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 80gr ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΦΥΛΛΑ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 80gr
-15 %
H λατινική ονομασία του βοτάνου είναι Cassia angustifolia (Κασσία η στενόφυλλη) ή Cassia senna (Κασσία η σέννα). Ανήκει στην οικογένεια των Χερδωπών. Το συναντούμε με τα ονόματα Σέννα, Κασσία, Συναμική, φύλλα Αλεξανδρείας ή φύλλα Αιγύπτου. Το βότανο δρα ως καθαρτικό, αντιπυρετικό και ευκοίλιο. Οι λο..
1.28€ 1.50€
ΑΛΘΑΙΑ ΡΙΖΑ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 50gr ΑΛΘΑΙΑ ΡΙΖΑ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 50gr
-15 %
H Αλθαία ή δενδρομολόχα ή νερομολόχα (Althaea Officinalis) είναι κοινό φυτό στην Ευρώπη και τη Δυτική Ασία. H Αλθαία χρησιμοποιείται σήμερα από τους βοτανοθεραπευτές στην αντιμετώπιση προβλημάτων του γαστρεντερικού συστήματος. Η μεγάλη περιεκτικότητα της σε φυτική κόλλα (στις ρίζες μέχρι 35% και στα..
2.55€ 3.00€
ΑΣΤΡΑΓΑΛΟΣ ΡΙΖΑ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 70gr ΑΣΤΡΑΓΑΛΟΣ ΡΙΖΑ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 70gr
-15 %
Ο Αστράγαλος (Astragalus Membranaceus) ανήκει σε μία πολύ μεγάλη οικογένεια θάμνων και βοτάνων που απαριθμεί πάνω από 2.000 διαφορετικά είδη. Γνωστός στη Κίνα ως huang qi (κίτρινη ενέργεια), ο Αστράγαλος έχει πολύχρονη ιστορία στη βοτανολογία. Ιστορικά, το βότανο αστράγαλος έχει χρησιμοποιηθεί στην ..
4.25€ 5.00€
Η Αγριαψιθιά γνωστή και ως Αχιλλέα η χιλιόφυλλος με επίσημη ονομασία Achillea millefolium, είναι φυτό ποώδες, πολυετές, ανθοφόρο με φύλλα σύνθετα και ακιδωτά.Η Αχιλλέα η χιλιόφυλλος, είναι ένα βότανο γνωστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες από την αρχαιότητα, καθώς ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένη και τ..
1.70€
ΑΨΙΘΙΑ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 50gr ΑΨΙΘΙΑ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 50gr
-15 %
Η  Αψιθιά ή αλλιώς Αρτεμισία (Artemisia vulgaris - mugwort) είναι ένα πολυετές φυτό που το βρίσκουμε σε ολόκληρη την Ευρώπη, την Ασία την Βόρεια Αφρική και τη Βόρεια Αμερική. Στην Ελλάδα συναντάμε επτά διαφορετικά είδη Αψιθιάς, κυρίως στα ορεινά δάση της Μακεδονίας, της Ηπείρου και της Θεσσαλίας, αλ..
2.13€ 2.50€
ΒΑΛΕΡΙΑΝΑ ΚΟΜΜΕΝΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 50gr ΒΑΛΕΡΙΑΝΑ ΚΟΜΜΕΝΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 50gr
-15 %
Η Βαλεριάνα (Valeriana Officinalis) είναι ένα από τα πιο γνωστά βοτανα στην υφήλιο αφού χρησιμοποιείται για πάνω από 2.000 χρόνια. Χρήσιμο μέρος του φυτού είναι η ρίζα του.Στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία η Βαλεριάνα χρησιμοποιείται ως φυσικό ηρεμιστικό και χαλαρωτικό του νευρικού συστήματος. Σημαντική ε..
2.55€ 3.00€
ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 70gr ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 70gr
-15 %
Η καταγωγή του φυτού είναι από την Ινδία και το Ιράν. . Το όνομα του προέρχεται από την ελληνική λέξη “Βασιλεύς”, καθώς σύμφωνα με θρύλο, φύτρωσε στο σημείο όπου ο Μέγας Κωνσταντίνος και η μητέρα του Αγία Ελένη ανακάλυψαν τον Τίμιο Σταυρό. Ο Ρωμαίοι τον θεωρούσαν σημάδι αγάπης και φυλακτό. Οι Αιγύπτ..
1.11€ 1.30€
ΒΗΧΙΟ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 60gr ΒΗΧΙΟ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 60gr
-15 %
Το Βήχιο (Tussilago farfara - coltsfoot) ή αλλιώς Χαμολεύκη, είναι ένα ποώδες, πολυετές φυτό με κίτρινα άνθη που μοιάζουν με μικρές μαργαρίτες. Φύεται σε υγρά εδάφη, κυρίως στην Ευρώπη και τη βόρεια Ασία. Στη χώρα μας συναντάται ευρέως την άνοιξη σε μεγάλο υψόμετρο. Τα άνθη του έχουν ευχάριστη οσμή ..
3.40€ 4.00€
ΓΑΙΔΟΥΡΑΓΚΑΘΟ ΣΠΟΡΟΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 100gr ΓΑΙΔΟΥΡΑΓΚΑΘΟ ΣΠΟΡΟΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 100gr
-15 %
Το Γαιδουράγκαθο (Carduus marianus - milk thistle) το συναντούμε και με τα ονόματα Κουφάγκαθο, Αγκάβατο ή Σίλυβο. Οι σπόροι περιέχουν φλαβονικά γλυκοσίδια, αιθέριο έλαιο, άλατα Μηλικού οξέος, νιτρικό κάλιο, πικρό στοιχείο και γλίσχρασμα. Η δράση τους βοηθά στην καλή λειτουργία της χολής, αυξάνοντας ..
2.55€ 3.00€
ΓΑΙΔΟΥΡΑΓΚΑΘΟ ΦΥΛΛΑ 60gr ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΓΑΙΔΟΥΡΑΓΚΑΘΟ ΦΥΛΛΑ 60gr ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ
-15 %
Το Γαιδουράγκαθο (Carduus marianus - milk thistle) το συναντούμε και με τα ονόματα Κουφάγκαθο, Αγκάβατο ή Σίλυβο.Στη σύγχρονη βοτανοθεραπευτική, το γαϊδουράγκαθο είναι το κύριο γιατρικό που χρησιμοποιείται στη προστασία του συκωτιού από λοιμώξεις, κατανάλωση αλκοόλ ή χημειοθεραπείες. Μπορεί να βοηθή..
2.55€ 3.00€
ΓΑΛΛΙΟ 35gr ΚΡΑΦΤ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΓΑΛΛΙΟ 35gr ΚΡΑΦΤ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ
-15 %
To Γάλλιο (Galium Aparine - Cleavers) είναι περισσότερο γνωστό στη χώρα μας ως Κολλιτσιδα ή Καβαλλαριά. Πρόκειται για ένα φυτό που προτιμά τα υγρά μέρη και για το λόγο αυτό το βρίσκουμε κοντά στις κοίτες των ποταμών και σε βοσκότοπους.Στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία το Γάλλιον χρησιμοποιείται από τους θ..
1.70€ 2.00€
ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ ΑΚΟΠΟ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 14gr ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ ΑΚΟΠΟ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 14gr
-15 %
Το γαρύφαλλο είναι ένα από τα βασικά μπαχαρικά που πρέπει να έχει μία κουζίνα αφού χρησιμοποιείται πολύ σε κοκκινιστά φαγητά και γλυκά. Είναι σκούρου καφετί χρώματος, έχει μία ελαφρώς πικάντικη, πιπεράτη γεύση και το σχήμα του είναι ιδιαίτερο, μοιάζει με καρφάκι (και γι' αυτό τα λένε και μοσχοκάρφια..
0.85€ 1.00€
ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ ΑΛΕΣΜΕΝΟ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 14gr ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ ΑΛΕΣΜΕΝΟ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 14gr
-15 %
Το γαρύφαλλο είναι ένα από τα βασικά μπαχαρικά που πρέπει να έχει μία κουζίνα αφού χρησιμοποιείται πολύ σε κοκκινιστά φαγητά και γλυκά. Είναι σκούρου καφετί χρώματος, έχει μία ελαφρώς πικάντικη, πιπεράτη γεύση και το σχήμα του είναι ιδιαίτερο, μοιάζει με καρφάκι (και γι' αυτό τα λένε και μοσχοκάρφια..
0.85€ 1.00€
Σημαντικό καρύκευμα, προέρχεται από τους ξηρούς οφθαλμούς του γαριφαλόδενδρου, χρήσιμο για τον αρωματισμό πολλών τροφών και με πολλές χρήσεις στη ζαχαροπλαστική, την αρτοποιία και στην ποτοποιία, κυρίως για τον αρωματισμό των λικέρ. Θεωρείται φάρμακο για τον πονόδοντο, τη δυσπεψία, τη ναυτία..
3.63€ 3.90€
ΓΙΑΣΕΜΙ ΑΝΘΟΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 25gr ΓΙΑΣΕΜΙ ΑΝΘΟΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 25gr
-15 %
Το γιασεμί ή ίασμος ( Jasminum) είναι γένος αγγειόσπερμων, δικότυλων φυτών το οποίο ανήκει στην οικογένεια των Ελαιοειδών (Oleaceae). Υπάρχουν 300 περίπου είδη που απαντώνται στις εύκρατες και θερμές χώρες της γης . Είναι αναρριχώμενος θάμνος, συνήθως αειθαλής αλλά και φυλλοβόλος.Το γιασεμί κατευνάζ..
2.55€ 3.00€
ΓΚΙΝΓΚΟ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 70gr ΓΚΙΝΓΚΟ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 70gr
-15 %
To Γκίνγκο Μπιλόμπα (Ginkgo Billoba) προέρχεται από τη Κίνα, αλλά είναι κωνοφόρο που καλλιεργείται εντατικά σε περιοχές σε ολόκληρο το πλανήτη. Πρόκειται για το βότανο με την μεγαλύτερη συνταγογράφηση παγκοσμίως. Το Γκίνγκο Μπιλόμπα είναι το αρχαιότερο είδος δένδρου που έχει εντοπισθεί στον πλανήτη...
2.98€ 3.50€
ΓΛΥΚΑΝΙΣΟΣ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 40gr ΓΛΥΚΑΝΙΣΟΣ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 40gr
-15 %
Ο Αστεροειδής Γλυκάνισος ή Κινεζικός Άνηθος ή Ιλίκιο, επιστημονική ονομασία Illicium verum, της βοτανικής οικογένειας Illiciaceae, αποτελεί τον καρπό του ομώνυμου αειθαλούς αρωματικού δέντρου, εγγενούς της Νοτιοδυτικής Κίνας και του Βιετνάμ. Το μπαχαρικό αυτό εισήχθη στην Ευρώπη μόλις το 1578 και εξ..
2.98€ 3.50€
ΓΛΥΚΑΝΙΣΟΣ ΣΠΟΡΟΙ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 90gr ΓΛΥΚΑΝΙΣΟΣ ΣΠΟΡΟΙ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 90gr
-15 %
Ο Γλυκάνισος είναι ένα από τα παλαιότερα και πιο γνωστά μπαχαρικά που χρησιμοποιείται όχι μόνο στη μαγειρική αλλά και στην βοτανοθεραπεία. Πρόκειται για ένα μέλος της οικογένειας Apiaceae, η οποία περιλαμβάνει καρότο, μαϊντανό, άνηθο, μάραθο, κόλιανδρο και κύμινο.Τον γλυκάνισo τον χρησιμοποιούμε στη..
2.13€ 2.50€
ΓΛΥΚΟΡΙΖΑ ΚΟΜΜΕΝΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 70gr ΓΛΥΚΟΡΙΖΑ ΚΟΜΜΕΝΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 70gr
-15 %
Η Γλυκόριζα (Glycyrhiza glabra - liquorice) είναι ένα πολυετές φυτό της ελληνικής χλωρίδας. Η ονομασία οφείλεται στη γλυκιά γεύση των ριζών. Φτάνει σε ύψος το 1 μέτρο, είναι λείο και ισχυρό, με βάση απόξυλωμένη.Στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία, η γλυκόριζα συνιστά πολύτιμο φάρμακο. Η γλυκοριζίνη που περι..
3.40€ 4.00€
ΔΑΦΝΟΦΥΛΛΑ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 45gr ΔΑΦΝΟΦΥΛΛΑ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 45gr
Bestseller -15 %
Η Δάφνη, λατινική ονομασία Laurus nobilis L.(Δάφνη η ευγενής) είναι αρωματικό φυτό της οικογένειας των Δαφνοειδών, ενδημικό στην Ασία, τις Μεσογειακές χώρες και τη Νότια Ευρώπη. Στην Ελλάδα, εκτός από αυτοφυής, καλλιεργείται και η δάφνη του Απόλλωνα, γνωστή με τα λαϊκά ονόματα βαγιά, δάφνη, δαφνολιά..
1.02€ 1.20€
Εμφάνιση 1 έως 24 από 94 (4 Σελ.)