Menu
Το καλάθι σας

ΘΡΟΥΜΠΙ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 60gr

ΘΡΟΥΜΠΙ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 60gr
ΘΡΟΥΜΠΙ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 60gr
-15 %
ΘΡΟΥΜΠΙ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 60gr
ΘΡΟΥΜΠΙ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 60gr
ΘΡΟΥΜΠΙ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 60gr
1.28€
1.50€
  • Stock: Διαθέσιμο
  • Κωδικός Προϊόντος: 30-192
  • BARCODE: 3030192000004

Το θρούμπι (savory ή satureja) είναι ένα αυτοφυές φυτό (φρύγανο) που το συναντάμε σε όλη την Ελλάδα. Προτιμά τα ηλιόλουστα βραχώδη και ασβεστώδη εδάφη. Οι θεραπευτικές ιδιότητες του φυτού ήταν γνωστές από την αρχαιότητα . Το θρούμπι χρησιμοποιείται επίσης εδώ και 2000 χρόνια στη μαγειρική, καθώς δρα ως χωνευτικό και θεωρείται ιδανικό για όλα τα δύσπεπτα πιάτα. Διαθέτει έντονη γεύση που θυμίζει θυμάρι και ρίγανη. 

Στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία, το θρούμπι είναι γνωστό κυρίως για τις θεραπευτικές ιδιότητες που έχει στο πεπτικό σύστημα. Λειτουργεί ως χωνευτικό, διεγείρει την όρεξη, τονώνει τον οργανισμό, βοηθά στη θεραπεία της διάρροιας, των σπασμών του εντέρου, των πόνων από κολικούς, της γαστρικής ατονίας, της νευρικής δυσπεψίας, της ναυτίας και της ξινίλας. Το αφέψημά του βοηθά στην απομάκρυνση των αερίων του στομάχου, απαλλάσσει από τα φουσκώματα και συμβάλλει στην καλή λειτουργία της πέψης. Χρησιμοποιείται επίσης ως αποχρεμπτικό. Μαλακώνει το βήχα και είναι κατάλληλο για τις βρογχίτιδες και το άσθμα. Μπορεί να εφαρμοστεί και εξωτερικά, ως αντισηπτικό, στις πληγές και στα τσιμπήματα των εντόμων, καθώς προσφέρει άμεση ανακούφιση.

Για να παρασκευάσετε ένα αφέψημα με θρούμπι, ρίχνετε ένα κουταλάκι του γλυκού σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό και το αφήνετε για 10-15 λεπτά. Η συνιστώμενη δόση είναι από ένα μέχρι τρία φλιτζάνια την ημέρα, μετά τα γεύματα. Για εξωτερική χρήση πάνω σε πληγές ή τσιμπήματα εντόμων, ετοιμάστε κομπρέσες με αφέψημα βράζοντας 30 γραμμάρια για ένα λίτρο νερό.

Τα βότανα είναι και πρέπει να αντιμετωπίζονται ως φάρμακα. Σας προτείνουμε να συμβουλεύεστε πάντοτε το γιατρό σας πριν από τη λήψη τους.

Εάν γνωρίζετε ή πιστεύετε πως ενδέχεται να έχετε κάποια τροφική αλλεργία ή δυσανεξία, παρακαλούμε ενημερωθείτε για προϊόντα που μπορούν να προκαλέσουν αλλεργία ή δυσανεξία εδώ.